בשנת הלימודים תשפ"א נפתחה תוכנית חדשה באוניברסיטת אריאל: "מוסמך במדעי המוח והקוגניציה". מטרת הלימודים היא להעמיק ולהרחיב את הידע הבסיסי בפסיכולוגיה בדגש מדעי המוח והקוגניציה. המגמה תאפשר לפתח את היכולות המחקריות של הסטודנטים תוך כדי התמקצעות בנושאים הרלוונטיים למחקרם במהלך קורסי הלימוד. מחקרם של הסטודנטים יעסוק בנושאים הנוגעים לפעילות המחקרית של החוקרים הפעילים במחלקה. נושאי המחקר המגוונים יעניקו לסטודנטים ידע בסיסי ומעשי רחב אשר יכשיר אותם להמשך לימודים ותעסוקה באקדמיה ובתעשייה.
תכנית הלימודים כוללת 40 נ"ז. הלימודים מתקיימים יומיים בשבוע. תכנית הלימודים המוצעת כוללת קורסי חובה, קורסי בחירה, השתתפות בסמינרי מחלקה, עבודה במעבדות ועבודת תזה.
ייחודיות התכנית היא בשילוב של מחקר קוגנטיבי קלאסי יחד עם שיטות מחקר נוירופסיכולוגי: קורסי הליבה של התכנית, כמו גם מגוון קורסי הבחירה, עוסקים הן במחקר קוגנטיבי של עיבוד מידע בתהליכי תפיסה, קשב וזיכרון, והן בנוירופסיכולוגיה ודימות מוחית. בנוסף לקורסים ה"קלאסיים" ניתנים מספר קורסי בחירה באוריינטציה של קוגניציה מוטמעת (Embodied Cognition). זהו תחום מחקרי חדשני הדוגל בגישה כי תהליכי הקוגניציה מעוצבים מסביבתו ומתרבותו של האדם כפי שמוטמעים מהמידע אשר מתקבל מהמערכת המוטורית ומהמידע אשר מתקבל מהמערכת החושית-תפיסתית.
מקומות תעסוקה - התוכנית למדעי המוח וקוגניציה תעודד שיתופי פעולה בינתחומיים של חוקרי המגמה והסטודנטים עם מחלקות שונות באוניברסיטה, כמו הפקולטה למדעי הבריאות, המחלקה לקרימינולוגיה, ובית הספר לרפואה. במסגרת זו נשים דגש על אינטראקציה מחקרית עם מרפאות הבריאות הפתוחות לציבור הרחב אשר פועלות במתחם האוניברסיטה, ודגש לימודי על מערכת הראייה לצד דגש מחקרי ושיתוף פעולה אפשרי לבניית אמצעי מחקר ורפואה חדשניים.
כמו כן פיתוח כלים מחקריים קוגניטיביים והתנהגותיים עבור התעשייה.
1. ממוצע התואר הראשון ברמה של 87 ומעלה.
2. שני מכתבי המלצה מסגל ההוראה במוסד בו למדו - המלצה אחת מחקרית (מרצה הסמינריון) והמלצה אחת אקדמית.
הקבלה למגמה טעונה אישור בית הספר ללימודים מתקדמים באוניברסיטת אריאל בשומרון. סטודנטים היכולים להגיש מועמדות הם בעלי תואר ראשון במדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה ממוסד אקדמי בישראל או בחו"ל, או בעלי תואר ראשון בביולוגיה המעוניינים לעשות השלמות (סל פסיכולוגיה) והסבה לפסיכולוגיה- פסיכוביולוגיה. מועמדים שאינם בעלי תואר מדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה, או חסרים רקע מתאים, יחויבו בהשלמות ממקצועות ההסמכה, לפי החלטת המחלקה/בית הספר ללימודים מתקדמים.
כל מועמד שימלא תנאים אלה יוזמן לראיון אישי. כל ראיון ייערך על ידי שני מראיינים מהמגמה. כל מועמד יוערך לפי מספר מדדי הערכה בטופס סיכום הראיון על ידי כל מראיין בנפרד. המטרה של הראיון הינה להעריך את מידת התאמת המועמד ללימודים ולהתמחות מקצועית במגמה וזאת על סמך מספר שיקולים: ניסיון החיים של המועמד, עבודה ופעילות יזומות, התמצאותו ובקיאותו בתחום הפסיכולוגיה הרלוונטי וכן ניסיון בפעילות אקדמית כגון: עוזר הוראה, עוזר מחקר וכן התמצאות בפעילות מחקרית במסגרת הלימודים בתואר הראשון.
ילקחו בחשבון התנדבות בעבודה עם אוכלוסיות רלוונטיות וכן התרשמות מאישיותו והתאמתו של המועמד לעמוד בדרישות האקדמיות והמקצועיות של התוכנית. במקרה של חילוקי דעות משמעותיים בין המראיינים, המועמד מוזמן לראיון נוסף על ידי שני מראיינים אחרים.
מועמדים בעלי ציון B.A. בפסיכולוגיה הנמוך מציון 87 ועם ניסיון במחקר במעבדות במהלך התואר הראשון, יכולים לגשת לוועדת חריגים, לצד הגשת שתי המלצות, לפחות אחת מחקרית.