מגמת פסיכולוגיה חינוכית ופסיכולוגיה קלינית של הילד משותפת לביה"ס לחינוך ולמחלקה לפסיכולוגיה. המגמה מניחה את היסודות לעבודה פסיכולוגית עם ילדים ובני נוער במסגרות חינוכיות, טיפוליות ואשפוזיות. המגמה מתאפיינת בפתיחות לגישות טיפול שונות ובגישה מערכתית. בסיום הלימודים מקבל הסטודנט תואר מוסמך הן בפסיכולוגיה קלינית והן בפסיכולוגיה חינוכית.
הלימודים במגמה מתקיימים במסלול שנמשך שנתיים, כאשר בשנה הראשונה ההתנסות המעשית היא חינוכית ובשנה השנייה הסטודנטים משתתפים בפרקטיקום קליני.
הפרקטיקום החינוכי מתבצע בשפ"חים בתוך ירושלים או בסביבתה (בית שמש, מודיעין עילית, מבשרת, מעלה אדומים, גוש עציון). הפרקטיקום הקליני מתבצע בתחנות לבריאות הנפש ובתי חולים פסיכיאטריים בתוך ובאיזור ירושלים (למשל: "היחידה לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר" בבית חולים "הדסה", פנימיית "בני ברית", "התחנה לבריאות הילד והמשפחה" בקריית יובל, "התחנה לבריאות הנפש" בבית שמש ועוד). קיים ניסיון להתחשב בסטודנטים המתגוררים במרכז ולאפשר מספר מקומות פרקטיקום באזור המרכז (גם קליני וגם חינוכי).
הלימודים במגמה נפרסים על פני יומיים בשבוע. בשנה הראשונה ללימודים, הפרקטיקום החינוכי מתקיים יומיים בשבוע בשני הסמסטרים. בשנה השנייה ללימודים, הפרקטיקום הקליני נפרס על פני יומיים בשבוע בשני הסמסטרים. בפועל, לעיתים קרובות נדרשת גמישות ופיזור שעות הפרקטיקום על גבי ימים נוספים.
הפרקטיקום החינוכי בשנה הראשונה כרוך בהתלוות לפסיכולוג חינוכי באחת המסגרות בהן הוא עובד, ולקיחת חלק בעבודת הפסיכולוג החינוכי במסגרת בית הספר. כמו כן, במסגרת הפרקטיקום החינוכי מתבצע טיפול CBT, טיפול דינמי והדרכת הורים, אבחון פסיכולוגי והתערבות מערכתית בבית הספר בהתאם לרצונות הפרקטיקנט וצרכי בית הספר וכן אבחון פסיכו-דידקטי.
הפרקטיקום הקליני כולל טיפול (לרוב דינמי) במספר ילדים וכן עריכת אבחון פסיכולוגי מלא, ולעיתים גם הדרכות הורים או טיפולים נוספים, בהתאם למסגרת הפרקטיקום בה נמצאים.
באופן רשמי המגמה דוגלת בפלורליזם תיאורטי ולפיכך הלימודים משלבים תכנים דינאמיים, מערכתיים והתנהגותיים קוגניטביים.
על כל הסטודנטים לבחור מנחה תזה בתחילת הלימודים. כבר בשנה הראשונה יש דחיפה לכתיבת תיזה ועל כל הסטודנטים להגיש הצעה לתזה עד סיום השנה הראשונה. במגמה ישנו דגש רב על כתיבת התזה וניסיון לסייע לסטודנטים להגישה במועד. ישנו קורס נפרד אשר מלווה את תהליך התכנון והכתיבה של התזה.
סטודנטים מספרים שהאווירה במגמה מאוד נעימה, לרבות שיח פתוח עם הסגל ותחושת ליווי משמעותית על ידו בכל חלקי הלימודים- תזה, פרקטיקום והקורסים עצמם- וכן גמישות מצד הסגל והתחשבות במקום מגורים עבור שיבוץ הפרקטיקום.
בכל שנה מתקבלים בין 15 ל-20 סטודנטים.
מחזור 2021-2022 (תשפ"ב): 19 סטודנטים
מחזור 2019-2020 (תש"ף): 20 סטודנטים
מחזור 2018-2017 (תשע"ח): 19 סטודנטים
מחזור 2016 - 2017 (תשע"ז): 19 סטודנטים
מחזור 2012 - 2013 (תשע"ג): 19 סטודנטים
מחזור 2009 - 2010 (תש"ע): 18 סטודנטים
מחזור 2008 - 2009 (תשס"ט): 18 סטודנטים
ציון מתא"ם - 115
ציון התואר הראשון בפסיכולוגיה - 87
ציוני התואר בשני החוגים יחד - 85
*במסגרת תכנית קבלה נפרדת למגזר החרדי, החל בשנת תשע"ד מציעה המגמה עד שני מקומות לסטודנטים חרדים (תהליך הקבלה זהה, אך ניתן להגיש עם ציון מתא"ם 85 ומעלה). תכניות דומות מתקיימות במגמה הקלינית מבוגר, ונוירו-פסיכולוגיה קלינית-שיקומית. פרטים אודות המסלול ניתן למצוא כאן.
*במסגרת תוכנית קבלה נפרדת למגזר הערבי, ניתן להגיש מועמדות החל מציון מתא"ם 85 וציון ממוצע תואר ראשון 80. פרטים אודות המסלול ניתן למצוא כאן.
הליך הזימון מתבצע באמצעות מדרג ציוני המתא"ם, והסף הרשמי של ציוני מתא"ם להגשת מועמדות הוא 115.
על פי פירסומיה הרשמיים של האוניברסיטה, בשנת תשע"ג חתך הקבלה בפועל היה 129, בתשע"ד היה 131. כמו כן, ממידע לא רשמי עולה כי בשנים תשע"ה-תשע"ו חתכי הקבלה היו בין 128 ל-131. נראה כי בשנתיים האחרונות ובמקביל להורדת סף המתא"ם להגשה מ-125 ל-115, בפועל, חתך הקבלה ירד גם הוא. בשנת תשע"ט חתך הקבלה היה 121, ובשנת תש"פ - מנתונים חלקיים עולה כי בקרב המתקבלים ממוצע המתא"ם היה 120 וחתך הקבלה היה קרוב לסף ההגשה (115). בשנת תשפ"ב חתך הקבלה היה 114.
תהליך הקבלה כולל זימון למרכז הערכה, אשר מתקיימת בו דינמיקה קבוצתית שבה משתתפים 8 מועמדים ושני חברי סגל. הדינמיקה כוללת משימות שונות ומשחקי תפקידים. לאחר יום ההערכה יש ראיון אישי שאורך בין 10 דקות לחצי שעה עם אחד המנחים כשהראיון בעל דגש מחקרי ואישיותי. האוניברסיטה מצהירה כי מטרת המיונים היא לפסול את מי שאינו מתאים, ולא לקבל את המתאימים ביותר. הקבלה נעשית תוך שימת משקל רב על ציוני המתא"ם. אולם, על פי תלמידי המגמה ככל הנראה יום המיונים מהווה מרכיב בעל משקל רב יותר בהשוואה לשנים קודמות. כך, השנה התקבלו למגמה סטודנטים עם ציון מתא''ם נמוך יותר מסטודנטים ברשימת ההמתנה.