המגמה מתמקדת בהכשרה בשני מסלולים מרכזיים: מיון תעסוקתי וייעוץ תעסוקתי. מיון תעסוקתי כולל את כל עולם מיון ואבחון כוח האדם. היישום המרכזי שלו הינו במכוני מיון ואבחון כגון אדם-מילא ופילת, בארגונים כגון צה"ל ומשטרת ישראל ועוד. תחום הייעוץ התעסוקתי כולל ייעוץ קריירה, התמודדות עם משברים וקשיים במקום העבודה ועוד. בנוסף ישנה הכשרה לתחום הארגוני אך משקלה קטן יחסית.
החל משנת תשע"א התואר מוכר כטיפולי על ידי איגוד הפסיכולוגים ובוגרי התואר רשאים לטפל (לפתוח קליניקה) בתחום התעסוקתי.
ליבת התואר (החלק המרכזי בשנה א') היא עולם הפסיכודיאגנוסטיקה (אבחון הפרט). במסגרת זו נלמדים מבחנים פסיכולוגיים שונים כגון: ווכסלר (מבחן אינטליגנציה), בנדר, TAT, שנן ו-HTP שהינם מבחני אישיות. כן ניתנת הכשרה בניהול ראיון ייעוצי למטופלים.
ליבת שנה ב' הינה הפרקטיקום אותו מקיימים הסטודנטים במיון תעסוקתי או בייעוץ תעסוקתי במקומות כגון: אדם-מילא, צה"ל, קופת חולים, בית לווינשטיין (ייעוץ שיקומי), היחידה להכוון תעסוקתי של אוניברסיטת ת"א ועוד. חשוב לציין כי המכללה מחויבת למצוא לכל הסטודנטים מקום לפרקטיקום, זאת בניגוד למוסדות אחרים בהם הסטודנט צריך למצוא לעצמו מקום.
בנוסף, נלמדים בתואר קורסים בתחום: הנחיית קבוצות, פסיכולוגיה של הפנאי, אבחון וייעוץ ארגוני, פסיכותרפיה, CBT, פיתוח כלי מדידה ועולם השיקום התעסוקתי. לאורך התואר ישנם בין שניים לשלושה קורסי סטטיסטיקה ומתודולוגיה (משתנה בשנים האחרונות) ממוצעי הציונים בקורסים אלו גבוהים.
הסטודנטים במגמה יהיו במסלול עבודת גמר או במסלול תזה. למסלול תזה יבחרו הסטודנטים עם הציונים הגבוהים ביותר בקורס שיטות מחקר שיתקיים בסמסטר א' ובחירת המנחה לעבודת הגמר או עבודת התזה יעשה עם תחילת סמסטר ב'. בעבודת הגמר הפרויקט שקול במידה מסוימת לכתיבת תזה אך כיוון שהמכללה אינה שמה דגש על הפן המחקרי לעיתים עשויה העבודה להיות בהיקף מצומצם יותר. כמו כן, יש אפשרות להגיש פרויקט גמר עיוני ולא אמפירי. אין הכרח שמנחה התזה יהיה מהמכללה והוא יכול להיות ממוסד אקדמי אחר או אפילו מארגון שאינו אקדמי.
במכללה אין מלגות תרגול, עם זאת, ניתן להגיש בקשה לעבוד כבודק תרגילים בקורסי הסטטיסטיקה לתואר ראשון וחלק גדול מהמבקשים מתקבל.
חברי הסגל בתואר הינם: דר' חדווה בראונשטיין-ברקוביץ' (ראש המגמה) ופרופ' שמואל מלמד המגיעים מעולם הייעוץ התעסוקתי, דר' דלית לב-ארי מרגלית ודר' דוד שוורץ שהינם פסיכולוגים ארגוניים. ניתן לומר שככלל, הקורסים במגמה נלמדים באוריינטציה פסיכודינמית וכל שנה חלק לא מבוטל מהסטודנטים במגמה הם כאלו שרצו במקור ללמוד במגמה קלינית.
מחזור 2020-2019 (תש"ף): 18 סטודנטים
מחזור 2012-2013 (תשע"ג): 21 סטודנטים (17 בנות, 4 בנים)
מחזור 2011-2012 (תשע"ב): 21 סטונדטים (17 בנות, 4 בנים)
מחזור 2009-2010 (תש"ע): 17 סטונדטיות (בנות בלבד)
מחזור 2008-2009: (תשס"ט): 22 סטודנטים
ציון מתא"ם - 85
ציון התואר הראשון בפסיכולוגיה - 87
ניתן להגיש מועמדות גם עם ממוצע תואר גבוה מ-83 במידה וציון המתא''ם גבוה מ-105.
כמו כן, ניתן להגיש מועמדות דרך ועדת חריגים עם ממוצע תואר 92 ומעלה וציון מתא"ם של 82 ומעלה.
בשנת תשפ"ג: חתך המתא"ם- 82
בשנת תשפ"ב: חתך המתא"ם - 84.
בשנת תשע"ח: חתך המתא"ם - 85.
בשנת תשע"ז: חתך המתא"ם - 93.
בפועל בכל שנה ישנו מספר מסוים של סטודנטים (בין 3 ל-5) המתקבלים עם ציון מתאם נמוך מ-100 ומספר יחסית גדול של סטודנטים עם ציוני מתאם גבוהים (כולל 120) שלא מתקבלים. הרכב המתקבלים הטרוגני וכולל בוגרי אוניברסיטאות כמו גם בוגרי מכללות כגון תל-חי ורופין. נראה כי המשקל של ציון המתאם בקבלה הסופית נמוך בצורה משמעותית בהשוואה למוסדות אחרים.
במסגרת ההרשמה למגמה קיימת דרישה לשתי המלצות (לפחות אחת אקדמית) ולכתיבת תיאור עצמי בגוף ראשון. תהליך הקבלה כולל שני שלבים. הראשון, דינאמיקה קבוצתית של כשעה וחצי במהלכה ישנה הצגה עצמית והמועמדים מבצעים שתי משימות קבוצתיות (וורבליות ולא ביצועיות). השני, לעוברים את השלב הראשון, ראיון אישי של כ-45 דקות. חשוב לציין כי יש מגוון רחב מאוד של מראיינים (מעל עשרה) וכי המועמדים מדווחים על שונות רבה באופי הראיונות האישיים.