התכנית במכללה האקדמית תל-חי נפתחה בשנת תשע"ו. התכנית משלבת מיקוד מחקרי , טיפולי ומערכתי ומיועדת לבעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות. התכנית מיועדת לסטודנטים העומדים בתנאי הקבלה ורואים עצמם עוסקים בתחום באופן יישומי במסגרות חינוכיות, תוך דגש על עבודה טיפולית עם ילדים ונוער, הורים ועם המערכת הבית הספרית. כמו כן היא מיועדת לסטודנטים המעוניינים להמשיך במחקר בתחום הפסיכולוגיה באופן כללי והפסיכולוגיה החינוכית בפרט. התכנית כוללת קורסים בנושאים מגוונים כגון: יסודות עבודתו של הפסיכולוג החינוכי, פסיכו-דיאגנוסטיקה, פסיכותרפיה לילדים ונוער, טיפול קצר מועד ועוד. בתכנית מתקיימים שני מסלולי לימוד: מסלול עם תזה ומסלול עם עבודת גמר.
בשנה א' לומדים הסטודנטים יום בשבוע במכללה (כולל מספר קורסים בחופשת הסמסטר), ועושים פרקטיקום של יום בשבוע בשירות פסיכולוגי חינוכי (שפ"ח) ברחבי הארץ (בדרך כלל בסמוך לאזור מגוריהם). בשנה השנייה הלימודים מתקיימים במהלך יום אחד בשבוע ויומיים נוספים הסטודנטים עושים פרקטיקום. הפרקטיקום כולל התנסות מעשית בבתי הספר, בגנים ובחינוך המיוחד, ומתקיים מתחילת השנה האקדמית ועד סוף שנת הלימודים ב30.6. הסטודנט מלווה בהדרכה מקצועית בשטח ובמכללה.
מחזור 2020-2021 (תשפ"א): 23 סטודנטים.
מחזור 2020-2019 (תש"ף): 23 סטודנטים.
מחזור 2019-2018 (תשע"ט): 19 סטודנטים.
מחזור 2018-2017 (תשע"ח): 19 סטודנטים.
ציון מתא"ם - 90
ציון תואר - 88
סטודנטים בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות, ותואר שני בתחום מדעי החברה בממוצע 85 לפחות.
עם ציון תואר 93 ומעלה, ניתן להגיש מועמדות חריגה גם עם מתא"ם נמוך יותר.
בעלי תואר שני במדעי החברה, שצברו בתואר הראשון לפחות 54 נ"ז בפסיכולוגיה, יכולים להגיש מועמדות ללא ציון מתא"ם.
עם פתיחת ההרשמה יש לפנות טלפונית למכללה: 04-8181855.
יש להירשם למכללה, להגיש קורות חיים על פורמט שישלח על ידי המכללה וכן 2 המלצות על פורמט המכלה - אחת מקצועית-תעסוקתית ואחת אקדמית. המועמדים יעברו ועדות קבלה והמתאימים יזומנו לריאיון קבוצתי וריאיון אישי.