המרכז האקדמי פרס- פסיכולוגיה חינוכית

ראש המגמה - ד"ר מיכל עינב

קישור לאתר המרכז האקדמי פרס

קישור לדף התכנית באתר המחלקה לפסיכולוגיה

תיאור כללי של המגמה:

בשנת תשע"ד נפתח מסלול חדש לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית במרכז האקדמי פרס ברחובות. מסלול זה הוקם על מנת לתת מענה לגידול במספר התלמידים עם ליקויי למידה או צרכים מיוחדים, ועל בסיס ההבנה והמודעות לצורך לאיתור והתמודדות מוקדמת עם קשיים התפתחותיים. 
התוכנית מתקיימת במסגרת בית הספר למדעי ההתנהגות, המתפצלת לשתי תוכניות: א. לקויות למידה ב. טרום וראשית בית-ספר.
התוכנית דוגלת בפלורליזם תיאורטי והלימודים משלבים תכנים דינאמיים, מערכתיים והתנהגותיים קוגניטביים. הכשרת הסטודנטים בכל אחת משתי התוכניות תתבצע בקורסים תיאורטיים - שיניחו את התשתית העיונית,  בקורסים לדיאגנוסטיקה, לטיפול בגישות שונות ולעבודת הפסיכולוג החינוכי. התנסות מודרכת תתבצע בקבוצות קטנות הן בפרקטיקום בשירותים הפסיכולוגיים בשנה א' ובשנה ב', והן בתרגול בשיעורי הדיאגנוסטיקה המיוחדים לכל תוכנית, בקורסים טיפוליים בילדים ובבני נוער, ובעבודת הפסיכולוג במערכת החינוכית.

מספר הלומדים במגמה:

 

מחזור 2021-2020 (תשפ"א) - 30 תלמידים

מחזור 2019-2020 (תש"פ) - 24 תלמידים

מחזור 2015 - 2016 (תשע"ו) - 40 תלמידים

מחזור 2013 - 2014 (תשע"ד) - 34 תלמידים: מוקד ליקויי למידה - 17 תלמידים, מוקד טרום וראשית חינוך - 17 תלמידים

תנאי קבלה לתואר שני:

ציון מתא"ם - 95
ציון התואר הראשון בפסיכולוגיה - 90 
ציון התואר הראשון בחוג השני - 80

תהליך הקבלה כולל הגשת שתי המלצות - המלצה אחת אקדמית על ידי איש אקדמיה על בסיס היכרות במסגרת אקדמית (השתתפות בסמינר אמפירי, סדנת, מחקר מודרך וכו'), המלצה שאינה אקדמית (מאנשי מקצוע העובדים במוסד להשכלה גבוהה או בשדה). מסמך הצהרת כוונות שמטרתו לפרט את הבחירה בלימודי פסיכולוגיה חינוכית ובתחום הנבחר - ליקויי למידה או טרום וראשית ביה"ס, וקורות חיים פסיכולוגיים מפורטים (בדומה לדישת מוסדות אחרים), למסמך קורות החיים אין דרישות טכניות מעבר להיותו מודפס, ועל בסיסו מתחילה ההכרות עם המועמד, היסטוריה לימודית, תחביבים, התנדבויות, רקע משפחתי וכל מידע אחר שיכול לסייע למרכז האקדמי פרס לגבש הבנה באשר למוטיבציה של המועמד להיות פסיכולוג חינוכי.
על בסיס החומרים יזומנו חלק מהמועמדים לראיונות אישיים, שיתבצעו על ידי שני מראיינים בנפרד.  תשובות ניתנות במהלך חודש יוני.

לפרטים נוספים
מוכנים להירשם? לחצו כאן
להתנסות במבחן לדוגמא
לפניכם שאלות לדוגמא המדמות את השאלות בפרק "סטטיסטיקה ושיטות מחקר" בבחינת המתא"ם
החל בוחן
בשבילך גם ב-whatsapp
מענה ותמיכה במרחק לחיצה